Mobile løsninger for refinansiering

Smarttelefonen har kommet for å bli. Tall fra undersøkelser viser nemlig at hele 99 % av alle nordmenn mellom 12 og 49 år har en smarttelefon som de bruker for å være på internett. Til tross for denne høye andelen ligger vi nordmenn ikke på verdenstoppen når det kommer til bruk av smarttelefoner. Der finner vi nemlig Danmark, deretter kommer Taiwan og så kommer vi.

Bruken av mobiltelefon legger grunn for nye tekniske løsninger

Vi bruker telefonen til alt fra daglige gjøremål til underholdning og kontakt med venner og familie. Mobilen i kombinasjon med internett har på mange måter også vært med på å erstatte den fysiske bankfilialen. Vi bruker nettbank, og logger oss inn på mobilen for å sjekke konto, overføre penger og betale regninger. Mobilen brukes også til kontaktløs betaling.

Refinansiering

Å søke om refinansiering vil si at du søker om å låne et beløp som er stort nok til å betale ut det du har av eksisterende gjeld. Dette er spesielt aktuelt for alle som har dyr gjeld på kredittkort eller som har tatt opp mange mindre forbrukslån. Refinansiering av lån brukes også dersom du har lån på bolig og bil, og ønsker å få disse lånene til en billigere rente. Dette skaffer oss bedre oversikt og, ikke minst, sparer oss for en del penger i renteutgifter og termingebyr.

Det kan virke som mye jobb å søke om refinansiering, men det løser du enkelt ved å bruke en sammenligningstjeneste. De har gjort den største jobben for deg, nemlig sammenlignet bankene og deres tilbud. Gjennom en slik side kan du søke på det lånet som er best for deg uten at du selv har måttet bruke lang tid på å finne det.

BankID for sikker identifisering

BankID ble utviklet for sikker identifisering på nettet, og brukes til mer enn kun innlogging i nettbank. Det er også slik du identifiserer deg på en rekke offentlige tjenester som, for eksempel, NAV. Det er også denne de fleste banker krever at du identifiserer deg med når du skal søke om lån, også lån til refinansiering. Det er fordi banken da kan være sikker på at det faktisk er du som søker om lånet, og ikke en som har stjålet identiteten din.

BankID fungerer slik at du må bruke fødselsnummeret ditt, det som har elleve sifre, samt kodebrikke, sikkerhetskort eller en engangskode du får på SMS. Ved siden av dette må du også ha et passord.

BankID for mobil

Siden alt løses i mobilen i dag har også BankID blitt laget for mobil. Fordelen er at du slipper å bruke kodebrikken eller sikkerhetskortet ditt. Selve BankID-en blir laget i SIM-kortet til mobilen din, og for å logge deg inn må du ha mobilnummeret ditt, fødselsdato og personlig pinkode.

Du aktiverer BankID via nettsiden til banken din. Der vil det stå hvordan du skal gå frem, men det er ingen tidkrevende operasjon. Du må kun huske på at dersom du bytter SIM-kort, må du også laste inn BankID på nytt. Med en BankID på mobil kan du altså søke om refinansiering direkte fra din smarttelefon.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.