Gjør mobilen din til en digital lommebok

Verden går stadig fremover, og noe av det som endrer seg mest er måten vi betaler på. Nå er snart lommebøker og bankkort historie. Det er mobilen som tar over jobben. Det er nemlig fullt mulig å gjøre mobilen din om til en digital lommebok.

Norske Vipps

Vipps er en app du kan laste ned på telefonen din, og som nå brukes av flere millioner nordmenn. Den fungerer på alle operativsystemer, og så snart du har installert den kan du sende penger til venner, motta penger eller betale for deg på en rekke steder. Den fungerer faktisk også på nett.

Dersom du skal betale noe til en privatperson, trenger du ikke annet enn vedkommendes mobilnummer. Foreninger og idrettsklubber har sitt eget vippsnummer. Det betyr at når du skal betale for vaffelen du har kjøpt mens ungene spiller fotballkamp, så taster du bare inn dette nummeret, venter på den grønne V-en som er signalet for at betalingen har gått igjennom og så kan du spise vaffelen din. Veldig mange butikker har også begynt med vipps.

Fordelen er helt klart at alle slipper kontanter eller styr med betalingsautomater, og det er lettere å beholde en økonomisk oversikt. Du trenger ikke nett for å bruke Vipps, men du må ha nok batteri på telefonen.

Et økende behov for moderne smarttelefoner

Denne nye måten å bruke mobilen som en digital lommebok på krever dog at du har litt nyere utstyr. Du må ha en mobiltelefon med lagringsplass til de appene du trenger. Dersom du ønsker å ta i bruk spennende nyheter som Apple Pay, der du bare legger mobilen inntil betalingsterminalen, må du også ha en av Apples mobiler som er konfigurert for nettopp dette.

Føler du at du har behov for en utskiftning av ditt digitale utstyr, kan kanskje et smålån være løsningen.

Smålån ligger i størrelsesorden fra 5 000 til 70 000 kr og har en relativt kort nedbetalingstid. Siden lånet ikke er sikret, vil renten være høyere enn den du får på sikrede lån. Derfor lønner det seg å hente hjelp hos en sammenligningstjeneste som Scandilån Norge. Der finner du en oversikt over de bankene som har det beste rentetilbudet akkurat nå.

Når har sendt inn søknaden din vil denne gå gjennom en kredittvurdering. Det vil si at banken sjekker opp dine økonomiske forhold. Dersom du godkjennes, vil du få et tilbud som du kan signere elektronisk med din BankID.

Apple Pay

Apple Pay er det helt store innen digitale lommebøker. Her trenger du en av Apples produkter, som iPhone eller Apple Watch. Fordelen med å bruke dette er at kortnummeret ditt ikke lagres på appen og heller ikke deles med de du handler hos.

Apple Pay fungerer med de fleste bankkort og kredittkort, og Visa Norge sier de skal ha full dekning innen 2020. Teknologien som gjør dette mulig heter Near Field Communication, og brukes i dag av de fleste bankterminaler over hele Norge. Det eneste du trenger for å betale er dermed mobilen din og en pinkode som du må bruke til å bekrefte kjøpene dine med.

Du vil altså kunne bruke denne betalingsmetoden ute i butikker og på nett. Du må bare sjekke at nettbutikken har Apple-logoen med i oversikten over godkjente betalingsmetoder. Transaksjonsdetaljene dine blir ikke lagret, så dette er også en fin løsning for deg som liker litt anonymitet. Det er også fint for deg som ikke liker å legge igjen sensitive opplysninger over alt.

Fordeler og ulemper

Tilhører du generasjonen som ikke er så begeistret for moderne teknologi, så kan det ta litt tid å venne seg til denne betalingsmetoden. Men ellers er dette en utmerket måte å gjennomføre trygge betalinger på.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.